Rådas Juniorsatsning fortsätter

Säsongen 2022 har knappt hunnit börja, men bara en vecka in på det nya året har det hunnit att hända mycket kring Rådas Juniorsatsning 2022.
Klart är nämligen att Råda BK:s Utvecklingsansvarige på herrsidan Håkan Lindeberg kommer att träna och matcha Rådas Juniorer under kommande säsong.
- En fantastiskt bra lösning. Håkan är vår ansvarige för utveckling för ”14 till A-lag” och för att lära känna vår egen verksamhet ännu bättre och vara spindeln i nätet för alla våra unga killar i seniorsektionen finns det ingen bättre person än Håkan för rollen, berättar Christer Florén från Fotbollssektionen.

Håkan Lindebergs uppgift på planen 2022 blir således att träna och matcha den grupp med spelare som finns precis bakom Rådas A-lag.
- Det känns jättebra. Jag känner redan killarna bra och det är hungriga och utvecklingsbara killar i åldern 2003 – 2006 som just nu är spjutspetsen i det vi kallar för ”Framtidens A-lag”.

Tillsvidare tränar denna grupp med spelare tillsammans med A-laget i Råda, men tanken är att stora delar av denna grupp blir en egen Träningsgrupp som tränar samtidigt som A-laget med start om ett par månader när vinteridrottarna återvänder till fotbollen
- Vi låter alla killar köra på och träna med A-laget en stund framöver och sedan blir det en egen Juniorgrupp som tränar tillsammans där förstås rotation upp till A-laget kommer att ske kontinuerligt, förklarar Håkan Lindeberg som dock berättar att matchandet för Juniorlaget kommer att starta omgående.

- Det stämmer. För att få upp spelglädjen redan från start har vi tillsammans med tre andra lokala lag dragit igång ett helt gäng med matcher med start redan den 16 januari. Vi är övertygade om att detta hjälper motivationen hos killarna under en annars hård och lång träningsperiod på försäsongen.

Lagen som Råda kommer att möta är Skara FC, IFK Mariestad och IFK Skövde och i dagsläget är sex matcher inplanerade i januari och februari. Den första redan 17:00 söndagen den 16 januari när Skara kommer på besök till Dinaplanen.
- Vi kommer att kalla killarna som ska spela match och det blir som sagt i åldersspannet 2003 – 2006, förklarar Håkan som är mycket nöjd med den ledar- och spelaruppsättning som ska utveckla och utvecklas på Rådavallen under 2022.

- Vi är lyckligt lottade att ha många spelare i vår organisation och med den ledarbesättning vi har nu i seniorsektionen och även i de äldsta åldrarna i Ungdomssektionen så är förutsättningarna goda för riktigt bra utveckling under 2022.

Rådas Organisation 2022 (kommer troligen att kompletteras med fler namn)

A-lag
Tränare: Kjell Larsson
Ass tränare: David Milos, Lars Svensson, Johan Fagerlind, Erik Ekblad

A2/Juniorlag
Tränare: Håkan Lindeberg
Ass tränare: Anders Andersson, Daniel Arnoldsson

P15
Tränare: Robert Svensson
Ass tränare: Diana Svederberg, Per Martinsson, Zlatko Kavalic, Henrik Oldin

P14
Tränare: Oskar Bringsved, Dennis Brännhed, Micael Christensson, Mikael Andersson, Peter Stjernqvist, Bo Broberg, Andreas Haraldsson