Resan fortsätter för årets ledarstab!

Resan fortsätter för årets ledarstab

Rådas herrar gjorde ett stort omtag av sin verksamhet i slutet av förra året med fokus på långsiktig utveckling både på och utanför planen.
En ny Fotbollssektion fick från Styrelsen i uppdrag att jobba med detta och under årets säsong har de första bitarna börjat att bli synliga uppe på Rådavallen.
- Vi är bara i starten på något långsiktigt och i år har vi tagit ett avstamp i vår strategi. En liten bit på väg har vi kommit och vi har lärt oss massor under året om hela vår verksamhet från Fotbollsskola till A-lag. Nu fortsätter det stenhårda jobbet med att fortsätta vår utveckling, berättar Christer Florén från Fotbollssektionen.

Ja, för även om Rådas herrar i skrivande stund är inne i högdramatisk säsongsavslutning i division fem har jobbet mot 2022 påbörjats sedan länge och under förra veckan stod det klart att några viktiga pusselbitar hade lagt på plats.
- Det stämmer. Vår ledarstab för A-laget gick in i detta långsiktigt redan innan denna säsong, men sedan ska det förstås fungera med såväl förening som spelartrupp. Därför är det förstås otroligt glädjande att det var självklart både för förening, spelare och tränare att det skulle bli en fortsättning även nästa år, förklarar Peter Nilsson.

- Fanns aldrig några tvivel. Vi har påbörjat något bra här i Råda och den resan fortsätter. Utvecklingen i spelargruppen har varit fantastisk att se, men vi har en lång resa framför oss för att utveckla killarna både som fotbollsspelare och människor. Men vi är helt klart på rätt väg och det är underbart att vårt härliga team från i år är intakt även 2022, förklarar huvudtränare Kjell Larsson som även nästa år har med sig David Milos (Ass-tränare), Lars Svensson (Tränarresurs), Erik Ekblad (Mv-tränare) och Johan Fagerlind (Lagledare) som ledare för Rådas A-lagsverksamhet.

- Otroligt bra att ledarfrågan kring A-laget redan är löst. Nu fortsätter vi att sätta den övriga organisationen för 2022. Duktiga ledare som kan utveckla våra spelare i alla åldrar kan man aldrig få för många av. Nu fortsätter resan framåt, avslutar Peter Nilsson.

Jesper Bankemyhr