Division 1 kontraktet säkrat

Vilken kväll det skulle bli - vi hade allt i egna händer att få avgöra på hemmaplan. Laget var avslappnat vid samling och vi kände att vi förberett oss bra i veckan. Skultorp börjar matchen aggresivt och spelar markeringsspel på flera av våra offensiva spelare men har svårt att hitta dit och störa oss ordentligt. Efter 7 spelade minuter rivs Sofia ner med ett livtag strax utanför deras straffområde. Irma lägger upp bollen och placerar snyggt in 1-0 i krysset. Efter det radar vi upp målchanser men de försvarar sig bra och har en duktig målvakt. Skultorp har svårt att skapa några chanser på oss av riktig kvalité och matchen känns kontrollerad trots att det bara skiljer ett mål. Vi hittar jättefina kombinationer men bollen vill verkligen inte in ikväll och gästerna känner att matchen fortfarande lever. Mot slutet av halvleken får de frispark i farligt läge då Elin tvingas till en glidtackling. Känslan var att deras spelare var offside och efter att tittat på videon i efterhand är hon det också om än med små marginaler. Vi har tur att domaren visar frispark och inte straff samt att Elin inte får ett rött kort vilket hade varit rimligt eftersom han blåser för frispark och Skultorpspelaren är fri. Frisparken blir resultatlös men nu kände man att pulsen höjdes en aning och det var skönt att gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning, trots att vi skapt chanser för att gör 3-4 mål till.

Vi pratar om att vi behöver vända spelet lite mer i andra halvlek. Skultorp flyttar hela tiden över mycket spelare på bollssida och lämna den bortre sidan öppen. Det blir mer ytor då Skultorp tvingas flytta upp sina positioner och 2-0 hänger verkligen i luften. Marre, Sofia och Malin har flera fina lägen att avgöra men deras målvakt storspelar ikväll. I den 60 minuten kommer ändå det sköna 2-0 målet. Det är Sofia som bryter in från sin kant och hittar Marre som får en fot på bollen innan Malin är där och trycker upp den i nättaket. 3-0 målet kommer i den 84 minuten och är ett riktigt fint spelmål. Amanda hittar upp till Carro som vänder över spelet till Marre. Marre i sin tur hittar Irma i inre korridoren som lägger en perfekt avvägd djupledboll till Malin som inte gör några misstag.

Skultorp är det bästa laget vi mött i serien men de stör oss egentligen inte under 90 minuter. 3-0 var i underkant. De lägen Skultrorp skapar är väldigt chansartade och leder ofta till avslut i fel lägen. Samtliga spelare förtjänar beröm vi sliter för varandra i samliga 90 minuter av matchen och släpper aldrig taget om den. Extra beröm till Irma ikväll som är planens bästa spelare och visar ansvar både offensivt och defensivt. Dessutom sätter hon dit det viktiga 1-0 målet och assisterar Malin till 3-0.

Nu har vi kvar att möta Arentorp/Helås hemma den 4 oktober och vi ska se till att den obesegrade sviten håller i sig!

Råda - Skultorp
3-0
Malin x2
Irma