Uppstart för ny konstgräsmatta på Dinaplan!

Dinaplan som ägs och drivs av samtliga fotbollsföreningar i Lidköping via LOFA Konstgräs AB togs i bruk 2014 och har sedan dess i princip varit uthyrd dagligen till alla föreningen vintertid och Råda BK under sommarhalvåret. Det är givetvis väldigt positivt, men innebär också att konstgräsmattan nu blivit väldigt sliten. Det är därför väldigt glädjande att vi nu har klart med finansiering med 3 Mkr från Lidköpings Kommun, Sparbanksstiftelsen Lidköping och Dina Försäkringar, för att byta konstgräsmattan samt lamporna till LED belysning som innebär i princip en halvering av energiförbrukningen.
Totalt är investeringen kostnadsberäknad till 3,5 Mkr. Byte av belysning planeras ske under våren och byte av konstgräsmattan i oktober.
På tisdagen samlades representanter från de olika finansiärerna för en uppstart av satsningen. På bilden ser Ni Lennart Åhlander LOFA, Tony Johansson och Helena Lindahl Dina Försäkringar, Johan Hjelmeus Sparbankstiftelsen Lidköping och Ewa Sunnerqrantz Ordförande i Fritids och föreningsnämnden i Lidköpings Kommun