Håkan Lindeberg Årets Herrledare 2020

Ungdoms- och Damsektionen har redan redivisat sina ledarpriser för säsongen 2020 och nu har turen kommit till herrarna och priset "Årets Herrledare 2020".
2020 bjöd som bekant på många utmaningar sett ur ett Coronaperspektiv och det blev förstås inte lättare av att stora delar av herrtruppen valde att byta klubbadress inför säsongen 2020.

Således blev ledarskapet i Rådas herrlag kanske viktigare än någonsin under den gångna säsongen. Inte minst då man helt plötsligt förfogade över en trupp som var både ung och oerfaren där många skulle få spela sina första seniorlagsmatcher i division 4.

Till sist blev det respass till division 5 för Rådas herrar, men kravbilden Rådas herrledare hade på sig inför säsongen var att utveckla och motivera laget för att vara så bra rustade som möjligt inför säsongen 2021 när föreningens herrverksamhet skulle göra en nystart.

- Vi är mycket nöjda med alla våra herrledare som arbetat både på senior- och juniornivå under 2020. Det var ett år som ställde helt nya krav pga Covid 19, men verksamheten har verkligen gått i rätt riktning, säger Herrsektionens ordförande Anders Andersson som tillsammans med övriga sektionen utsett Håkan Lindeberg till "Årets Herrledare 2020" med motiveringen:

"Svåra tider kräver ett stort ledarskap. Något som Håkan verkligen visat prov på. Håkan är en mycket god instuktör och han är strukurerad på ett sätt som skapar trygghet i en grupp. Detta har varit otroligt viktigt under en orolig, oviss och annorlunda fotbollssäsong som vi aldrig tidigare sett maken till. Håkan brinner för utveckling och tillsammans med övriga ledare har han lyckats med uppgiften att motivera och utveckla den unga spelargrupp som varit Rådas yngsta herrlag i föreningens historia."

Jesper Bankemyhr