Lokalfotbollens nummer ett klar för Råda

Rådas nystartade resa fortsätter i rätt riktning.
Klar för spel i klubben är nämligen lokalfotbollens bäste målvakt de senaste säsongerna.
- Rådas nya tänk kring sin verksamhet lockar verkligen och jag känner att jag kan vara med och bidra till vad man vill uppnå, säger 29-årige Erik Ekblad.

Det är bråda tider på Rådavallen även efter att säsongen är färdigspelad. Herrarnas Fotbollssektion har kanske sin allra brådaste tid under året just i detta nu. Allt för att förutsättningarna inför kommande säsong ska vara så bra som möjligt.

För ett par veckor sedan gjorde man klart med en ny ledarstab inför säsongen 2021 och sedan dess har man jobbat för fullt med att prata framtid med den befintliga spelartruppen. Glädjande då att spelare efter spelare tackat Ja till en fortsättning på Rådavallen.
- Det har varit otroligt bra samtal med killarna som verkligen ser fram emot 2021 och de vill verkligen vara med på den nya resa vi påbörjat med vår herrverksamhet, berättar Peter Nilsson från Fotbollssektionen och fortsätter.

- Det viktigaste är förstås att vi får behålla den befintliga truppen med killar som är utvecklingsbara och träningsvilliga och det är där vi lägger fokus. Men vi har en ung trupp och erfarna spelare som bidrar både på och utanför planen är förstås något vi tittar efter, förklarar Peter som under torsdagskvällen verkligen kunde ”bocka av” samtliga önskemål när det stod klart att Erik Ekblad väljer spel i Råda 2021.

Målvaktsbjässen har varit Lidköpings FK trogen mer eller mindre hela sin karriär och redan 2010 var han en viktig kugge i dåvarande IF Heimer. Sedan dess har han fortsatt att visa klassen och har utan tvekan varit lokaltraktens bäste målvakt under de senaste åren.
- När du berättar det så låter jag ju jättegammal, men det är klart att man har väl stått i mål rätt så länge, skrattar Erik som trots den långa erfarenheten från spel i division 2 faktiskt bara är 29 år.

Varför blir det spel i Råda?
- Har alltid gillat Råda som verkar vara en väldigt bra klubb. När de presenterade sina nya tränare väcktes tanken ännu mer och Rådas nya tänk kring sin verksamhet lockar verkligen och jag känner att jag kan vara med och bidra till vad man vill uppnå, säger Erik som också kommer att fungera som målvaktstränare i klubben.

- I Erik får vi en fantastiskt bra fotbollsmålvakt som inte bara kommer utveckla våra målvakter, utan alla våra killar. Det som dock är så härligt med Erik är att vi samtidigt får in en underbart bra och ödmjuk person som kommer passa perfekt in på Rådavallen, förklarar Christer Florén från Fotbollssektionen.

Under 2021 kommer Erik Ekblad tillsammans med unge talangen Viktor Weihard att vara målvakterna hos Råda seniorer. Detta då årets förstemålvakt Didrik Torstensson valt nya utmaningar i form av spel med Lidköpings FK under kommande säsong.
- Didrik är en underbar kille och nybliven Rådabo som alltid är välkommen tillbaka till Rådavallen, men nu ville han testa vingarna i division 2 med LFK och vi önskar honom förstås stort lycka till, avslutar Christer Florén.