Rådas Herrar gör en Nystart

Så sent som i söndags stod det definitivt klart att Rådas herrar spelar i division 5 kommande säsong. En tung säsong där både spelare och ledare fått jobba hårt efter det att stora delar av truppen från 2019 försvann innan säsongen.
- Det har varit ett tufft år för alla inblandade, men vi är stolta över grabbarnas insats och utvecklingskurvan hos vår befintliga trupp har gått starkt uppåt, säger Fotbollssektionens ordförande Anders Andersson som tillsammans med en ny Fotbollssektion jobbat febrilt bakom kulisserna med att jobba fram en helt ny långsiktig strategi och organisation för föreningens herrverksamhet.

- Vi fick ett tydligt uppdrag av klubbens styrelse i början av året att tänka nytt och långsiktigt.
Råda BK har alla förutsättningar till något bra som vi bara måste ta vara på bättre. Bland annat en fantastisk anläggning, underbara träningsmöjligheter och en ungdomsverksamhet som är otroligt stor och välskött, säger Christer Florén som tillsammans med Peter Nilsson, Jesper Bankemyhr och framlidne Sören Hammarén varit en del av den nya Fotbollssektionen.

En av de stora bitarna har förstås varit att sätta rätt organisation på plats som ska kunna leda arbetet på planen och under torsdagskvällen presenterades en rad nya ledarnamn som kommer att ha avgörande betydelse för Rådas framtid.
Ny huvudtränare för föreningens seniorer blir Kjell Larsson. Ett välkänt namn i lokala fotbollskretsar. Inte minst för det arbete han gjort med att som huvudtränare etablera Lidköpings FK:s damer i Elitettan.
- Råda har underbara förutsättningar och när jag fick presenterat för mig hur man tänker långsiktigt kändes det helrätt. En fantastisk chans att tillsammans med mina duktiga tränarkollegor få utveckla föreningens unga killar både som fotbollsspelare och människor, säger Kjell som kommer leda arbetet tillsammans med ytterligare namnkunniga tränare.

Vid sin sida kommer han nämligen att ha David Milos och Lars Svensson. Båda med en stor tränarerfarenhet från den lokala fotbollen och med fokus på utveckling.
Kvar sedan 2020 års Ledarstab är Johan Fagerlind i rollen som Lagledare.
- Vi är supernöjda med våra nyrekryteringar kring herrlaget. Kjell, David, Lars och Johan har alla olika egenskaper som kompletterar varandra perfekt och att de vill vara en stor del i detta långsiktiga projekt känns jättebra, säger Peter Nilsson som både tror och hoppas att detta kommer att bli en riktig nytändning för Rådas herrar. Både när det gäller seniorer och juniorer.

Just det sistnämnda är något som föreningen nu också verkligen kommer att ta ett omtag kring inför 2021.
- Vi har en av Västergötlands största ungdomsverksamheter och barnen fortsätter att komma år efter år. Verksamheten vi bedriver på ungdomssidan är riktigt bra. Trots detta har vi haft alldeles för liten andel egna produkter i vårt A-lag de senaste åren, berättar Peter Nilsson som tillsammans med Fotbollssektionen analyserat orsakerna och jobbat fram nya roller och arbetssätt för föreningens Juniorverksamhet.

Den största förändringen blir den nya rollen som ”Utvecklingsansvarig 14 till A-lag”. En roll som en av de senaste årets huvudtränare för A-laget Håkan Lindeberg kommer att ha från och med nästa säsong.
- Håkan är en mycket duktig utbildare med en fantastisk struktur på sitt arbete. Hans nyckelroll som innebär stöttning, planering, coachning och utveckling av ledare och spelare från 14 år upp till A-lag kommer att bli oerhört viktig och nyttig för vår långsiktiga strategi.

Så här ser i nuläget Rollfördelningen ut i Råda BK Säsongen 2021

A-lag:
Huvudtränare: Kjell Larsson
Assisterande tränare: David Milos
Tränarresurs: Lars Svensson
Lagledare: Johan Fagerlind

Utvecklingsansvarig 14 till A-lag:
Håkan Lindeberg

Junior:
Tränare: Fredrik Andersson
Tränare: Tobias Eriksson
Assisterande tränare: Andreas Haraldsson
Assisterande tränare: Kristian Magnusson

Fotbollssektion:
Anders Andersson
Christer Florén
Peter Nilsson
Jesper Bankemyhr
Håkan Lindeberg

Jesper Bankemyhr